11-07-2016

DEVENTER SCOORT wint 2e prijs Ambitie 2020 Challenge MVO Nederland

Drie innovatieve ondernemers hebben de Ambitie 2020 Challenge van MVO Nederland gewonnen: Ioniqa, SUR+ en Deventer Scoort. Er zijn 750 duurzame businesscases ingezonden. De Scoort formule heeft afgelopen week tijdens afscheidsreceptie van Willem Lageweg de 2e prijs gewonnen. MVO Nederland helpt de winnaars hun business idee te realiseren.

Scoort pakt de werkloosheid aan door middel van een bedrijvencompetitie. De organisatie zet een netwerk van bedrijven in om werk te zoeken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de regio Deventer kwamen op deze manier al 300 mensen aan een baan. Initiatiefnemer Sallcon wil de formule landelijk gaan uitrollen en wordt daarbij ondersteund door MVO Nederland. “Scoort is een krachtige formule: een banenmotor voor werkzoekenden met een afstand tot werk en een kans voor bedrijven om inclusief te ondernemen.”

17 banen in één kwartaal
Momenteel wordt de ondernemerscompetitie binnen Deventer Scoort aangevoerd door team JPR Advocaten, onder bezielende leiding van Pascal Hulsegge, op de kop gevolgd door team DKW/MKB en team Go Ahead Eagles. Overige teams zijn School voor Ondernemers, Sportbedrijf Deventer en team gemeente Deventer.

Bij een blik op de social community kan de ranglijst echter al weer gewijzigd zijn. De teams zijn immers zeer actief om hun netwerk in te zetten voor het vinden van werk. Voor elke teamactie worden punten toegekend. Een serieuze wedstrijd met een knipoog uitgevoerd. In het eerste kwartaal dat de teams aan de slag zijn is er al een mooi resultaat behaald: 2 opleidingen, 4 stages, 11 werkervaringsplaatsen en 17 banen zijn gevonden door de ondernemers en wethouder uit Deventer.

Landelijke belangstelling
De Scoort formule wordt ook succesvol ingezet in regio Zutphen en Apeldoorn. Door de belangstelling vanuit MVO Nederland krijgt Sallcon uit heel Nederland verzoeken binnen om de formule ook in te zetten. “We werken er graag aan mee om de formule nationaal uit te rollen. Bedrijven en gemeenten kunnen hiermee een positieve rol spelen bij het verlagen van de werkloosheid in Nederland. Dat betekent winst voor iedereen: werkzoekenden, bedrijven en gemeenten”, aldus Jeroen Kroese.

Scoor ook in Deventer!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter