28-03-2017

Indrukwekkend bezoek aan Deventer Ziekenhuis met JPR Advocaten

Na een lang voorbereidingstraject, heeft team JPR Advocaten op 10 maart een bedrijfsbezoek gebracht aan het Deventer Ziekenhuis. Naar eigen zeggen, het mooiste ziekenhuis van Nederland! Het Deventer Ziekenhuis en Deventer Werktalent hebben een partnerschap. Hierbij is de intentie uitgesproken om concrete aandacht te hebben voor mogelijkheden voor medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Deventer Ziekenhuis heeft ruim 2000 medewerkers en behoort tot een van de Topklinische Opleidingsziekenhuizen. Het ademt en straalt ‘zorg voor en door mensen’ uit; prachtig om dat ook zo te mogen ervaren.

Na een indrukwekkend verhaal van HRM manager Henk Klaasboer over de organisatie, context, strategie en vele vragen en antwoorden verder, ging het team in 2 groepen uiteen. De ene groep kreeg een rondleiding richting Mortuarium (en voor de minder heldhaftige dames als alternatief de afdeling Spoedeisende Hulp). De andere groep werd meegenomen door een medewerker van de afdeling Beveiliging, die de dames introduceerde in de wereld van de ziekenhuisbeveiliging.

Respectvol en mensgericht

Een en al respect voor de wijze waarop de medewerkster van het Mortuarium ons een kijkje in ‘haar’ keuken gaf. Het koude, kille beeld dat de meesten hadden van een dergelijke afdeling binnen het ziekenhuis, bleek compleet het tegenovergestelde. Het was deels koud en kil, maar de rouwkamer daarentegen was in gepaste sfeer ingericht en een waardige plek om in afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Petje af voor de medewerkers die een bijzonder dankbare, maar soms ook zware taak moeten uitvoeren. Het was wonderbaarlijk te horen, hoe respectvol en mensgericht het er in het Deventer Ziekenhuis op deze specifieke afdeling aan toegaat.

Allesbehalve saai

De medewerker beveiliging vertelde ons wat er zoal kwam kijken bij het openen en sluiten van een ziekenhuis, de rondes die moesten worden gelopen, de acties bij calamiteiten als brand en bijzondere situaties op diverse afdelingen waarbij hulp van de Beveiliging niet kon ontbreken. Op verzoek mochten wij ook even een kijkje op de Dialyse afdeling nemen. Conclusie: als beveiliger werken in het Deventer Ziekenhuis is allesbehalve saai.

Onze speciale dank aan Secretaresse Raad van Bestuur, Anita Pasop, voor het mogelijk maken van deze indrukwekkende bijeenkomst. Wij zijn overtuigd: Het Deventer Ziekenhuis is met recht het mooiste ziekenhuis van Nederland. Van buiten én van binnen!

Scoor ook in Deventer!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter