30-05-2017

Krachtig overkomen tijdens een sollicitatiegesprek

Een netwerk kan werkzoekenden in veel opzichten verder brengen. Door vacatures te spotten, je voor te stellen aan een nieuwe werkgever of door je kennis en ervaring te delen. Zo kwam Marie-Christine Kempf in contact met team JPR. Zij kende een speler en deelde haar kennis van de opleiding Geweldloos Communiceren met alle vrouwelijke spelers.

Naast punten scoren, is team JPR erg goed in het organiseren van interessante workshops die haar spelers ook daadwerkelijk helpen in hun zoektocht naar werk. In de workshop Geweldloos Communiceren leerden zij daadwerkelijk te zeggen wat je wilt zeggen én te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar het blijkt lastiger als we gaan ontdekken hoeveel we (onbewust) meenemen of juist weglaten van onszelf in gesprek met een ander.

Beter presenteren
Hoe leer je je eigen gevoelens en wensen helder en oprecht verwoorden in een conflictsituatie of bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek? Hoe kan je de ander blijven horen terwijl ‘zijn verhaal’ niet aansluit bij de jouwe? Een vrij pittige sessie voor de dames, maar het bracht tevens nieuwe energie, inzichten in je eigen communicatie en de mogelijkheid om na te denken over hoe we ons beter of anders kunnen presenteren en krachtig(er) kunnen overkomen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Waardevol!

Interesse in een opleiding of training Geweldloos Communiceren? Er zijn meerdere aanbieders in Nederland, bijvoorbeeld Ai-opener of NCGC.

Scoor ook in Deventer!

Deel uw project, ideeën of vragen met vele anderen:

Word supporter